Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

8 τρόποι για να σε λατρέψουν οι δικοί του!

Επιτέλους βρήκες τον Ένα και Μοναδικό κι εκείνος πιστεύει πως είσαι η γυναίκα της ζωής του! Και μπορεί εκείνος να σε βρίσκει έξυπνη, όμορφη και διασκεδαστική αλλά δεν πρέπει να εντυπωσιάσεις μόνο αυτόν.... Υπάρχει πίσω του μια ολόκληρη οικογένεια που πρέπει να εγκρίνει την υποψήφια νυφούλα για να δώσει την ευχή της να προχωρήσει το ειδύλλιο. Άσε το άγχος στην άκρη και ακολούθησε τους τρόπους που σου προτείνουμε για να καταπλήξεις τους δικούς του...

1. Δείξε πρόθυμη να βοηθήσεις: σε κάλεσε η οικογένεια του καλού σου σε δείπνο στο σπίτι; Προσφέρσου να βοηθήσεις στο στρώσιμο του τραπεζιού ή πλύνε και κανά πιάτο. Και μην σταματάς μόνο εκεί. Γενικά, μπροστά στην οικογένειά του (και όχι μόνο) μην ντρέπεσαι και δείξε πρόθυμη να βοηθήσεις τον καλό σου σε ό,τι σου ζητήσει: από τα ρούχα που θα προτιμήσει μέχρι και το διάβασμα για να περάσει το μάθημα που χρωστά για να πάρει πτυχίο. Οι δικοί του θα σε λατρέψουν που δεν τον ξεμυαλίζεις αλλά τον βοηθάς να προοδεύσει!
2. Κάνε τη δική σου πρόσκληση σε δείπνο: μήπως η οικογένειά του σε καλεί διαρκώς στο σπίτι για φαγητό αλλά σου στέλνουν και ταπεράκια με γλυκά και φαγητά; Αν δεν έχεις το χρόνο, το μεγάλο σπίτι ή τις γνώσεις για να τους καλέσεις κι εσύ με τη σειρά σου σε γεύμα φτιαγμένο από τα χεράκια σου, διάλεξε τ6ο αγαπημένο σου εστιατόριο και κέρασέ τους εσύ αυτή τη φορά.
3. Δείξε προσοχή: προσπάθησε να συγκρατήσεις τα ονόματα και τις δραστηριότητες των μελών που απαρτίζουν την οικογένεια του καλού σου. Μην παραλείπεις να θυμάσαι γενέθλια και ονομαστικές εορτές ενώ κάθε φορά που επισκέπτεσαι το πατρικό του καλού σου έχε μαζί σου κι ένα δωράκι για το σπίτι, ακόμα και ένα κουτί γλυκά ή ένα μπουκάλι κρασί, θα κάνουν τη διαφορά. Αν έχεις ενημερωθεί για τα γούστα των μελών της οικογένειας, μπορείς να επιλέξεις δωράκια που να ταιριάζουν στο κάθε μέλος ξεχωριστά.
4. Δείξε ενδιαφέρον για τη ζωή κάθε μέλους: η παραπάνω συμβουλή για τα δωράκια, μπορεί να γίνει ευκολότερη εφόσον ακολουθήσεις κι αυτή. Μάθε τα πάντα για τα ενδιαφέροντα της οικογένειας του αγαπημένου σου κι εκείνοι θα αισθανθούν πως δεν τους προσεγγίζεις μόνο επειδή είναι συγγενείς του ανθρώπου που αγαπάς. Για παράδειγμα, αν στη μαμά του καλού σου αρέσει το θέατρο, μην διστάζεις να της προτείνεις να επισκεφτείτε μαζί μια θεατρική παράσταση. Αν οι δικοί του θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα δικά σου ενδιαφέροντα, είναι προτιμότερο να κρύβεις τη λατρεία που τρέφει στο pole dancing ή το κολύμπι με καρχαρίες.
5. Έλεγξε τον εαυτό σου: προσπάθησε να ελέγξεις τον εαυτό σου και μην δίνεις πολλές λεπτομέρειες για τη σχέση με τον καλό σου στους δικούς του. Φανταζόμαστε πως η μαμά του ξέρει ότι έχετε δει γυμνοί ο ένας τον άλλο αλλά δεν χρειάζεται να την διαφωτίσεις για τα κατορθώματα του γιόκα της στο κρεβάτι. Για την δουλειά αυτή και τα όποια παράπονα έχεις, υπάρχουν οι κολλητές σου! Με την οικογένειά του μπορείς να συζητάς για τη δουλειά σου (εκτός αν είσαι στρίπερ), για την επικαιρότητα και για τα ταλέντα που διαθέτεις (στη μαγειρική, το πλέξιμο και τις δουλειές του νοικοκυριού που λατρεύεις να κάνεις).
6. Δέξου τις νουθεσίες τους με ευχαρίστηση: άκουσε με προσοχή τις συμβουλές και προτροπές ου σου δίνει η οικογένεια του καλού σου, ακόμα κι αν δεν τις πραγματοποιήσεις ποτέ. Το θετικό είναι πως ο γιος τους έχει στο γυναίκας" target=_new>πλευρό του μια κοπέλα που παίρνει από λόγια και έχει τ' αυτιά της ανοιχτά. Ό,τι κι αν πουν εκείνοι, το κάνουν από ενδιαφέρον και γιατί νοιάζονται, κι ακόμα κι αν εκνευρίζεσαι με το βαθμό διείσδυσής τους στη σχέση σου, μπορείς απλά να κατανοήσεις τις αγνές τους προθέσεις.
7. Μην επικρίνεις το καλό σου μπροστά τους: δεν χρειάζεσαι στους καυγάδες με τον καλό σου να λαμβάνει μέρος όλο του το σόι. Αν κάνει κάτι που σε εκνευρίσει μπροστά τους, προσπάθησε να συγκρατήσεις το θυμό σου και να του τα ψάλλεις αργότερα που θα είστε μόνοι. Μην ξεχνάς πως η μαμά του είναι μαμά του και μπορεί να τον επιπλήττει όσο θέλει. Εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να επικρίνεις τον γιόκα της και μάλιστα μπροστά της, γιατί ακόμα κι αν δείξει πως παίρνει το μέρος σου, η αλήθεια είναι πως θα σε δει σαν απειλή για το μικρό της αγορά που μεγάλωσε με τόσο κόπο.
8. Μην επικρίνεις τους ίδιους (ούτε μπροστά, ούτε πίσω τους): αν δεν πρέπει να θίγεις τον αγαπημένο σου μπροστά στην οικογένειά του μια φορά, είναι χίλιες φορές πιο άσχημο να επικρίνεις την ίδια την οικογένειά του (κατά πρόσωπο ή μη). Άσε ασχολίαστες τις πολιτικές ή θρησκευτικές τους αντιλήψεις και απόφυγε την ευθεία σύγκρουση μαζί τους. Αν ο αγαπημένος σου δει πόσο άσχημη είναι η σχέση σου μαζί τους και αναγκαστεί να παίρνει το μέρος του ενός ή των άλλων διαρκώς, κάποια στιγμή θ ' αναγκαστεί να κάνει μια τελική επιλογή και συνήθως η οικογένεια υπερτερεί μιας αγαπημένης. Άσε που και το δικό σου μέρος να διαλέξει, θα στο χτυπάει μια ζωή πως έχασε την οικογένειά του εξ' αιτίας σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου