Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Κράτα τα μικρόβια μακριά !

Τα χέρια συγκεντρώνουν τα περισσότερα  μικρόβια και χωρίς να φτάσουμε  σε υπερβολές πρέπει να τα  έχουμε πάντα καθαρά.
Δεν είναι δυνατό να ζεις σε αποστειρωμένο περιβάλλον, ούτε φυσικά και το ζητούμενο. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζεις μερικούς βασικούς τρόπους ώστε να κρατήσεις απαλλάξεις το σπίτι σου από τα ενοχλητικά μικρόβια....

* Το πρώτο βήμα είναι να χαρτογραφήσεις τα σημεία υψηλού κινδύνου που συγκεντρώνονται μικρόβια και βακτήρια. Αυτά είναι οι χώροι της κουζίνας, οι επιφάνειες όπου κόβεται και παρασκευάζεται το φαγητό, τα πλακάκια του μπάνιου, η κουρτίνα του ντους, η λεκάνη, τα πόμολα, τα παιχνίδια των παιδιών, οι βρύσες, τα σιφόνια, ο υπολογιστής, το τηλέφωνο και τα άλλα σημεία του σπιτιού όπου εσύ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου χρησιμοποιείς συχνά.
Τα χέρια συγκεντρώνουν τα περισσότερα
μικρόβια και χωρίς να φτάσουμε
σε υπερβολές πρέπει να τα
έχουμε πάντα καθαρά.
* Χρησιμοποίησε ένα διάλυμα που όχι μόνο λευκαίνει και καθαρίζει, αλλά και απολυμαίνει, είτε σε υγρή μορφή είτε σε μορφή σπρέι. Πρόσεξε να διαβάσεις καλά τις οδηγίες χρήσης πριν περάσεις μία επιφάνεια με το διάλυμα ώστε να είσαι σίγουρη ότι ενδείκνυται.
* Επανέλαβε τη διαδικασία σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδανικά κάθε 24 ώρες και όχι αργότερα από μία φορά την εβδομάδα. Αν έχεις παιδιά και είναι περίοδος ιώσεων, όσο συχνότερα τόσο καλύτερα.
* Φρόντισε να πλένεις συχνά τα χέρια σου με αντιμικροβιακό σαπούνι. Έτσι θα αποφύγεις τη μετάδοση μικροβίων και ασθενειών στα αντικείμενα του σπιτιού.
* Τέλος, καλό είναι το πανί που χρησιμοποιείς να μην ξαναχρησιμοποιείται. Για τον λόγο αυτό, ή προτίμησε χάρτινο ρολό κουζίνας ή αν δεν μπορείς, ξέπλυνε καλά το πανί με απορρυπαντικό και ζεστό νερό πριν το ξαναχρησιμοποιήσεις.
* Εναλλακτικά, θυμήσου ότι το λεμόνι και το ξύδι έχουν αντιμικροβιακή δράση, οπότε εκμεταλλεύσου τη, διάλυσέ τα σε νερό και καθάρισε με αυτά τις "επικίνδυνες" επιφάνειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου