Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Πώς θα αποφύγεις τις πιο συνηθισμένες παγίδες μακιγιάζ..

Το  μακιγιάζ έχει γίνει πλέον καθημερινή ρουτίνα για εσένα; Αν ναι τότε οφείλεις να ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις για να δείχνεις κούκλα γιατί και το μακιγιάζ θέλει προσοχή! Μην ξεχνάς ότι όπως και το ντύσιμο, έτσι και το μακιγιάζ αλλά και το χρώμα των μαλλιών σου έχει τη δική του μόδα, γι’ αυτό φρόντισε να ενημερωθείς για τις νέες τάσεις, τα νέα χρώματα δημιουργώντας το δικό σου στιλ. Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να αποφύγεις για να είσαι κούκλα κάθε μέρα!...


1 . Λάθος χρώμα μέικ-απ:  Φρόντισε  να διαλέγεις πάντα μια απόχρωση όσο γίνεται πιο κοντά στο φυσικό σου χρώμα με ρευστή υφή που να απλώνεται εύκολα. Ξέχασε το  μέικ-απ με υπερβολική κάλυψη, που τονίζει τις ατέλειες αλλά κυρίως πρόσεξε να μην ξεφεύγεις πάνα από δύο τόνους από τη φυσική απόχρωση του δέρματος σου!

2. Λάθος μολύβι χειλιών: το μολύβι χειλιών, δίνει έμφαση στα χείλη σου και ρίχνει το βλέμμα ακριβώς εκεί και για το λόγο αυτό πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν διαλέγεις μολύβι για τα χείλη να μην κάνει υπερβολική αντίθεση με το χρώμα του κραγιόν. Τα δυο χρώματα πρέπει να είναι παρόμοια και να φρόντισε να σβήσεις τη γραμμή με κατεύθυνση το κέντρο των χειλιών. 


3. Μαλλιά με ψαλίδα και διχρωμίες: γιατί τα βαμμένα μαλλιά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα! Όσο υπέροχη τρίχα  και αν έχεις μην επαναπαύεσαι! Ακόμα και αν θέλεις να αφήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν, φρόντισε  να επισκέπτεσαι τακτικά το κομμωτήριο για να κόβεις τις άκρες  αλλά και την απόσταση που έχει το πιστολάκι από τα μαλλιά σου όταν τα στεγνώνεις στο σπίτι  και με κανέναν τρόπο μην αφήνεις τη ρίζα να μεγαλώνει αν τα βάφεις. Είναι από τα χειρότερα λάθη ομορφιάς που θα μπορούσες να κάνεις! 



4. Τα πασαλειμμένα χρώματα: το αϊλάινερ που χάνει το σχήμα του στη διάρκεια της ημέρας, η σκιά που ξεθωριάζει και μπαίνει στις πτυχώσεις του βλέφαρου, η μουτζουρωμένη μάσκαρα, είναι τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν στο μακιγιάζ σου! Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, άπλωσε μια πρώτα μια ειδική βάση στα βλέφαρα για να κρατήσει η σκιά και φρόντιζε να ανανεώνεις το μακιγιάζ στη διάρκεια της ημέρας. Πρόσεξε τις υπερβολές με το ρουζ σου που δεν είναι ότι καλύτερο να έχεις δυο κατακόκκινα μαγουλάκια σαν άλλη Μπρίτζετ Τζόουνς!
 
5. Μαδημένα φρύδια: τα πολύ λεπτά φρύδια δεν είναι πλέον της μόδας και δεν κολακεύουν κανένα πρόσωπο.  Άρα καλά θα κάνεις να αφήσεις κάτω το τσιμπιδάκι φρυδιών αν δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και να απευθυνθείς σε ένα ειδικό.  Αν επιμένεις να φροντίζεις μόνη σου την περιποίηση των φρυδιών σου, να είναι πάντα ομοιόμορφα, να μην υπάρχουν κενά και να μην πετάνε τριχούλες. 


6. Mάσκαρα με γρομπαλάκια: Η μάσκαρα είναι απαραίτητη για ένα άψογο μακιγιάζ, αλλά αν δεν απλώνεται σωστά, το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο καλό. Είναι ένα ευαίσθητο προϊόν που αρχίζει να χαλάει από την πρώτη μέρα που το ανοίγεις και δεν διαρκεί παρά μερικούς μήνες. Φρόντισε λοιπόν να ανανεώνεις συχνά τη μάσκαρα για να έχεις μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, χωρίς γρομπαλάκια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου