Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τέλειο μανικιούρ σαν επαγγελματίας..

Τώρα δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία στο κομμωτήριο ή το ινστιτούτο για να έχεις ένα τέλειο μανικιούρ! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να φτιάξεις μόνη σου τα νυχάκια σου σαν επαγγελματίας στο σπίτι σου και χωρίς να χαλάσεις ευρώ!...
Βρες τον πιο χαλαρωτικό χώρο: έχε κατά νου ότι το μανικιούρ δε γίνεται στο άψε-σβήσε , αλλά ούτε θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις αν βιάζεσαι και το κάνεις "στο πόδι", γι’ αυτό δεν έχεις παρά να βρεις το ιδανικό μέρος για το μανικιούρ σου!

Ξέβαψε τα νύχια: είναι βασικό να ξεβάψεις τα νύχια σου και να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν μείνει επάνω στο νύχι υπολείμματα μανώ, γιατί δυστυχώς έτσι δε θα πετύχεις τίποτα αν το παλιό χρώμα υπάρχει ακόμη επάνω στα νυχάκια σου.

Ξυλάκι και πάμε: με ένα ξυλάκι καθάρισε το εσωτερικό των νυχιών σου έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι είναι πεντακάθαρα!

Βούτηξε τα: σε ένα μικρό λεκανάκι βάλε ζεστό νεράκι και το αγαπημένο σου αφρόλουτρο! Βούτηξε εναλλάξ τα χέρια σου μέσα και άφησε τα μέχρι να μαλακώσουν τα πετσάκια και να μπορέσεις να τα κόψεις. Απομάκρυνε παρανυχίδες και με το ξυλάκι "μεγάλωσε" την επιφάνεια του νυχιού, πιέζοντας προς τα κάτω και ξαναβούτηξε κάθε χέρι μέσα στο νερό με το αφρόλουτρο.

Σκράμπ: όπως κάθε ολοκληρωμένη περιποίηση έτσι και αυτή των χεριών περιλαμβάνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων! Άπλωσε μια ποσότητα σκράμπ στα χεράκια σου και τρίψε το ένα με το άλλο. Αφού απομακρύνεις έτσι όλα τα νεκρά κύτταρα θα δεις ότι η επιφάνεια των χεριών σου θα παραμείνει λεία και απαλή. Σειρά έχει το μασάζ!

Μασάζ: με την αγαπημένη σου κρέμα χεριών κάνε μασάζ στα χέρια σου -το ένα με το άλλο- και θα νιώσεις ότι ξεκουράζεσαι ειδικά αν δώσεις το βάρος στο εσωτερικό των χεριών! Χάρισε στα χεράκια σου την περιποίηση που τους αξίζει με το πιο τέλειο μασάζ!

Τιπ: αν θες να περιποιηθείς σα σωστή επαγγελματίας τα χεράκια σου δεν έχεις παρά να ζεστάνεις στο φούρνο μικροκυμάτων μια πετσέτα και να την τυλίξεις γύρω από τα χέρια σου. Θα δεις ότι θα νιώσεις ότι πραγματικά έχεις περιποιηθεί τα χέρια σου 100%!

Σχήμα: ίσως το πιο βασικό βήμα στην όλη διαδικασία, είναι να δώσεις στα νύχια σου το κατάλληλο σχήμα έτσι ώστε να δείχνουν τέλεια! Έχει κατά νου ειδικά αν θέλεις να βάψεις τα νύχια σου σε κάποιο σκούρο χρώμα: πχ. μπλε ή κόκκινο, τα νύχια σου πρέπει να είναι σχετικά κοντά. Το κατάλληλο μήκος είναι λίγο επάνω από το δάχτυλο σου έτσι ώστε και να δείχνουν τέλεια με ένα έντονο χρώμα αλλά και να μη σε ενοχλούν στην καθημερινή χρήση του πληκτρολογίου! Αν έχεις μακριά δάχτυλα προτίμησε το πιο τετραγωνισμένο σχήμα ενώ αν τα δάχτυλα σου είναι σχετικά κοντά, κράτα ένα πιο τριγωνικό σχήμα για να τα κάνεις να φαίνονται λίγο πιο μακριά!

Έπιασες τη  βάση: αν θέλεις χρώμα που θα κρατήσει όσο φαίνεται περισσότερο δεν έχεις παρά να περάσεις πρώτα μια βάση στα νυχάκια σου.
Προσοχή: η βάση είναι απαραίτητη αν θέλεις να μην τα δεις να γίνονται κίτρινα από τα συνεχόμενα χρώματα που τους κάνεις. 

Και να κιτρινίσουν: αν τα νύχια σου είναι κίτρινα από τα απανωτά βερνίκια , βούτηξε τα για 10 περίπου λεπτάκια σε ένα μπολ με νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού και θα δεις -αν επαναλάβεις τη διαδικασία αρκετές φορές- ότι η κίτρινη όψη θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί.

Χρώμα: καλά θα κάνεις να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει τώρα που έφτασες στο τέλος! Ανάμεσα σε ζωηρά κοραλλί  ή καλοκαιρινά γαλάζια διάλεξε το χρώμα που θα λατρεύεις να βλέπεις στα νυχάκια σου! Μην "κουνάς" το βερνίκι πριν το απλώσεις, απλά γύρισε το κάποιες φορές ανάμεσα στα χέρια σου και άρχισε να περνάς τις στρώσεις. 

Κάν΄το επαγγελματικά: άπλωσε μια στρώση βερνίκι στη μέση του νυχιού και συνέχισε απλώνοντας στις δύο ακριανές μεριές μέχρι να βάψεις όλο το νύχι. Περίμενε μέχρι να στεγνώσει το πρώτο "χέρι" πριν περάσεις στο επόμενο. Επανέλαβε και έχεις έτοιμο το πιο σούπερ επαγγελματικό μανικιούρ, από τα χεράκια σου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου