Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ....Χ!

Αν είσαι τυχερή, έχεις κοντά σου φίλες που αξίζουν, φίλες καρδιακές που ακόμα και το εσώρουχό σου θα έδινες εφόσον στο ζητούσαν! Έλα όμως που δεν είμαστε όλες τόσο τυχερές και έχουμε στο πλευρό μας φίλες και φίλους περιττούς! Ιδού οι 5 τύποι κολλητών που πρέπει να διαγράψεις για να είσαι κι εσύ καλά, κι αυτοί καλύτερα.


Α. Η κολλητή που σε θυμάται όποτε θέλει χάρη: Εννοείται πως το κορίτσι αυτό ποτέ δεν απαντά στις κλήσεις σου αλλά στο δευτερόλεπτο που θα σε χρειαστεί θα σε πνίξει στα τηλέφωνα. Και μάλιστα δεν θα υπολογίσει πόσο καιρό έχετε να μιλήσετε. Το θέμα είναι να κάνει τη δουλίτσα της. Φυσικά, βρίσκει πάτημα στη γενναιοδωρία και την ευγένειά σου, γιατί κάτι άλλες πρώην κολλητές της είναι πιο έξυπνες και όχι τόσο υπομονετικές μαζί της όπως εσύ!
Γιατί να της βάλεις Χ: πριν τη διαγράψεις, προειδοποίησε την. Εξήγησέ της πως η φιλία δεν είναι μαγαζί να μπαίνει να παίρνει πράγματα και να φεύγει. Όταν σε πάρει για να σου ζητήσει την επόμενη χάρη ή πληροφορία, δώσε αυτό που θέλει αλλά συμπλήρωσε "περιμένω να με πάρεις αργότερα να κανονίσουμε εκείνο τον καφέ που λέγαμε". Αν δεν σε πάρει ποτέ, μην σηκώσεις κι εσύ το τηλέφωνό σου ξανά!

Β. Η κολλητή που είναι κολλητή μόνο όταν είναι ελεύθερη κι ωραία: η φίλη αυτή είναι το άλλο σου μισό, κάνετε τα πάντα μαζί, της εμπιστεύεσαι τα πάντα, μέχρι που βρήκε αγόρι! Και τότε εξαφανίζεται από προσώπου γης! Ποτέ δεν έχει χρόνο για εσένα, αλλά φυσικά έχει την απαίτηση να κατανοείς πόσο πολυάσχολη είναι. Βέβαια, κάθε φορά που επιστρέφει στην εργένικη ζωή της, σε θυμάται και απαιτεί να την βάλεις και πάλι στη ζωή σου σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Γιατί να της βάλεις Χ: γνωρίζοντας τη συμπεριφορά της, προειδοποίησε την αμέσως μόλις βρει το επόμενο αμόρε της. Ζήτησέ της να θεσπίσετε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που θα βρίσκεστε και τις οποίες δεν θα ακυρώνετε. Αν ακόμα κι έτσι δεν αλλάξει, αποχαιρέτα την και πάμε γι άλλα. 

Γ. Η κολλητή που θέλει να μιλάει μόνο για τον εαυτό της: το αγαπάς το κορίτσι αυτό, πραγματικά, αληθινά και βαθιά αλλά αν δεν σταματήσει να μιλά για τον εαυτό της, τα μαλλιά της το αγόρι της, τη δουλειά της, θ' αρχίσεις να ουρλιάζεις. Φυσικά, ούτε λόγος ν' ακούσει εκείνη τα δικά σου προβλήματα ή να σε συμβουλέψει. Η κατάσταση αυτή είναι άδικη και εξοντωτική.
Γιατί να της βάλεις Χ: πιθανότατα δεν έχει καταλάβει το σημείο βρασμού στο οποίο σε φέρνει διαρκώς. Ξεκίνα με το να μιλάς κι εσύ για τα δικά σου προβλήματα. Αν δεις πως δεν ασχολείται και επιστρέφει στα δικά της θέματα, εξήγησέ της πως αυτό είναι κάτι που σε ενοχλεί. Αν δεν καταλαβαίνει τίποτα, άρχισε να αραιώνεις την επικοινωνία μαζί της, μπας και πιάσει το νόημα. 

Δ. Η εκμεταλλεύτρια κολλητή: τυχαίνει να διαθέτεις αμάξι κι αυτή να χρειάζεται να την πετάξεις κάπου. Τυχαίνει να διαθέτεις εξοχικό κι εκείνη να ψάχνει φωλίτσα να κρυφτεί με τον καλό της. Τυχαίνει να είσαι καλή μαθήτρια κι εκείνη να θέλει βοήθεια στα μαθηματικά. Τυχαίνει να έχει αφραγκίες κι εσύ χαρτζιλίκι για να την δανείσεις τα γνωστά δανεικά κι αγύριστα. Βέβαια, η αντίστροφη ευεργεσία δεν έρχεται ποτέ!
Γιατί να της βάλεις Χ: όσο της το επιτρέπεις, τόσο η κολλητή αυτή θα παρασιτεί στη ζωή σου. Κόφτης τον αέρα και θέσε υγιή όρια στη σχέση σας γιατί οι παλαιοί σοφά υποστήριζαν πως κανείς δεν είναι πιο αγνώμων από αυτό που ευεργετείς!

Ε. Και φυσικά ο άντρας - κολλητός: όχι, δεν θα σου πει κανείς να μην έχεις άντρα κολλητό γιατί θα στην πέσει κάποια στιγμή. Αλλού είναι το θέμα. Ίσα ίσα που εσύ το αγόρι αυτό θα το έχεις σαν αδερφό σου. Θα του κάνεις παρέα στις σκοπιές του φανταρικού για να μην νιώθει μοναξιά, θα του δίνεις μια θέση στα ξενύχτια με τις κολλητές σου μπας και γνωρίσει κάποια και πάψει να κάνει μπακούρικη ζωή, θ' ακούς τον πόνο του κάθε φορά που κάποια τον αφήνει σαν την καλαμιά στον κάμπο, θα τον καλύπτεις στα ξενοκοιτάγματα, θα... θα... θα.... και τα "θα" δεν έχουν τελειωμό. Και τι ευχαριστώ θα λάβεις; Με το που θα βρει την λεγάμενη της ζωής του, θα σε κάνει πέρα για πέρα.
Γιατί να του βάλεις Χ: γιατί αν εκείνος δεν θέλει τη φιλία σου μία φορά, εσύ δεν την θέλεις 100. Σίγουρα, κι εσύ στην περίπτωση που θα έπρεπε να πιεστείς να επιλέξεις ανάμεσα στον κολλητό ή το αίσθημα, μπορεί (και λέω μπορεί) να έκανες την ίδια επιλογή. Τουλάχιστον εσύ, θα είχες τα παντελόνια να την υποστηρίξεις την επιλογή σου και να εξηγηθείς, κάτι που ο άντρας κολλητός (ως άντρας) δεν θα κάνει ποτέ.
Άφησε τον λοιπόν να ζήσει στη μιζέρια του με την καρακάξα του, κλαίγοντας για τη ζωή που δεν έζησε, όσο εσύ θα κάνεις ΖΩΑΡΑ...!

www.womenonly.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου