Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα με το κατάλληλο μέικ-απ!

Η Μάριον Κότιγιαρντ ξέρει να το απλώνει σωστά και το αποτέλεσμα είναι τέλειο!  Αποφεύγεις να φορέσεις μέικ-απ γιατί νομίζεις ότι επιβαρύνει το δέρμα σου; Τότε ήρθε ή ώρα να αναθεωρήσεις! Ενα καλό μέικ-απ, με υφή που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου, όχι μόνο δεν την επιβαρύνει, αλλά την προστατεύει από την ατμοσφαιρική ρύπανση, την ακτινοβολία, τις καιρικές συνθήκες και όλους αυτούς τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν επιβάρυνση, ακόμα και βλάβες στο δερματάκι σου! Διάβασε παρακάτω πώς θα βρεις το κατάλληλο μέικ-απ για εσένα και δε θα το βγάζεις από επάνω σου!....

Γενικά: το μέικ-απ σου είναι το απαραίτητο εργαλείο μακιγιάζ σου μιας και όχι μόνο καλύπτει τις ατέλειες (που κακά τα ψέματα δεν σου αρέσουν καθόλου) της επιδερμίδας αλλά κάνει το πρόσωπο σου να δείχνει πιο λαμπερό και πιο «καθαρό». Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι το μέικ-απ να είναι το κατάλληλο για εσένα.

Σωστή υφή
Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά μέικ-απ σε πολλές διαφορετικές υφές για να ικανοποιούν κάθε ανάγκη κάλυψης (ελαφριά, μέτρια κ.λπ.), αλλά και κάθε τύπο δέρματος: σε ένα λιπαρό δέρμα δεν ταιριάζει το ίδιο μέικ-απ που μπορεί να δώσει πολύ καλό αποτέλεσμα στο ξηρό ή στο ώριμο. Πρόσεξε λοιπόν τα εξής:
*Όσο πιο λιπαρό είναι το δέρμα, τόσο πιο σταθερή πρέπει να είναι η υφή του μέηκ-απ. Αν όμως έχεις λιπαρό δέρμα και προτιμάς τα υγρά μέικ-απ, διάλεξε ένα oil-free προϊόν και σταθεροποίησε το με λίγη πούδρα.
*Αν έχεις ακμή ή σημάδια, δεν είναι απαραίτητο να φοράς μέικ-απ υψηλής κάλυψης. Τέλεια δουλειά θα κάνει ένα καλό κονσίλερ ή στικ μέικ-απ, που εφαρμόζεται τοπικά. Στη συνέχεια φόρεσε το μέικ-απ που θέλεις !
*Όποια υφή κι αν επιλέξεις, προσοχή στην εφαρμογή: το μέικ-απ πρέπει να σβήνει απαλά στον λαιμό, και όχι να σταματά απότομα στο περίγραμμα του προσώπου. Άπλωσε το σωστά και ισορρόπησε το αποτέλεσμα απλώνοντας λίγη μπρονζέ πούδρα στα ζυγωματικά.

Το σωστό χρώμα
Μετά την υφή, η κίνηση-κλειδί στην επιλογή σωστού μέικ-απ είναι η επιλογή απόχρωσης. Κάποιες γυναίκες συνηθίζουν να απλώνουν λίγη ποσότητα στον καρπό ή στο εσωτερικό του χεριού για να δοκιμάσουν, όμως, τα σημεία αυτά δε θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση. Το δέρμα εκεί είναι πιο ανοιχτόχρωμο σε σχέση με του προσώπου, και το πιο κατάλληλο σημείο για να δοκιμάσεις είναι το ίδιο το πρόσωπο ή ο λαιμός.  Ακόμη μην ξεχνάς, όταν κοιταχτείς στον καθρέφτη για αν ελέγξεις αν έχεις τη σωστή απόχρωση φρόντισε να υπάρχει καλό φως, χωρίς σκιά.
Τιπ: με μια ελαφριά πούδρα και το σωστό μέικ-απ καταφέρνεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου αψεγάδιαστη για πολύ περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου