Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Συμβουλές για....Νοικοκυρές!! (Μέρος Α)

Εκτός από την περιποίηση την δική μας ίσως θα ήταν σωστό να καθαρίσουμε και λίγο το σπίτι μας!!...ιδού λοιπόν μερεικές συμβουλές για να γίνεται super....ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ!!.....


1. Γυαλίζουν οι ζακέτες και τα παντελόνια σας, τρίψτε τα υπομονετικά με στεγνή ελαφρόπετρα και στη συνέχεια σιδερώστε με ζεστό σίδερο, βάζοντας πάνω από το ύφασμα ένα υγρό τουλπάνι.

2. Λεκιαστήκατε με κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα, χρησιμοποιήστε αμμωνία διαλυμένη κατά 10% και, αν είναι αναγκαίο, πλύνετε με απορρυπαντικό.

3. Ξεθώριασε το μαύρο χρώμα του πουλόβερ σας, βουτήξτε το στο νερό που βράσατε σπανάκι. Είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για να ζωντανέψετε το μαύρο χρώμα του.

4. Θέλετε να καθαρίσετε τις επίχρυσες κορνίζες σας, περάστε τις με βαμβάκι βουτηγμένο σε διάλυμα από τρεις κουταλιές ξίδι και μισό λίτρο νερό. Αφήστε τις να στεγνώσουν και γυαλίστε τις με μαλακό πανί.

5. Τα χάλκινα διακοσμητικά σας έχουν θαμπώσει, φτιάξτε ένα διάλυμα με ξίδι και δύο κουταλιές αλάτι και ψεκάστε τα με αυτό. Αφήστε τα λίγη ώρα να στεγνώσουν κι έπειτα τρίψτε τα, ώσπου να γυαλίσουν.

6. Ανακαλύψατε σκόρο στην ντουλάπα σας, τοποθετήστε στο εσωτερικό της λεβάντα ή μικρά φυλλαράκια δάφνης. Επίσης, μπορείτε να βάλετε σακουλάκια γεμάτα με κόκκους πιπέρι ή δεντρολίβανο. Είναι μια παλιά μέθοδος, ανέξοδη και αποτελεσματική.

7. Δυσκολεύεστε να περάσετε την κλωστή από το «ματάκι» της βελόνας, ψεκάστε την άκρη που θέλετε να περάσετε με λίγη λακ για τα μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο θα κοκαλώσει.

8. Θέλετε να έχετε πιο αποτελεσματικό και γρήγορο σιδέρωμα, βάλτε αλουμινόχαρτο κάτω από το σιδερόπανο. Αυτό θα λειτουργεί ως συσσωρευτής της θερμότητας και έτσι οι ζάρες θα εξαφανίζονται με μια κίνηση.

9. Σας τελείωσαν το πανάκια μικρο-ινών για να ξεσκονίσετε, μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας μια χαρά με τα παλιά σας καλσόν.

10. Θέλετε να φρεσκάρετε τις δερμάτινες μπότες σας και να δείχνουν σαν καινούργιες, τις περνάτε με το ασπράδι ενός αυγού. Αφήστε το να δράσει για τρία λεπτά και στη συνέχεια γυαλίστε τις μπότες σας με ένα μαλακό και καθαρό πανί.

11. Πρέπει να ξεφλουδίσετε πολλά σκόρδα, τότε βάλτε τα σκόρδα για 15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Το εξωτερικό τους περίβλημα θα βγει σχεδόν από μόνο του.

12. Έχετε δυσάρεστες οσμές στο αυτοκίνητο, βάλτε μερικά μικρά κομμάτια κάρβουνου μέσα σε μια βαμβακερή κάλτσα και τοποθετήστε την κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου. Το κάρβουνο θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

13. Το καθάρισμα του κρεμμυδιού, σας προκαλεί δάκρυα, τότε πριν το κόψετε, βυθίστε το σε χυμό λεμονιού. Με αυτόν τον τρόπο θα εξουδετερωθεί η σπιρτάδα του που μας προκαλεί δάκρυα όταν το κόβουμε.

14. Έχετε λεκέδες από κραγιόν, τότε ψεκάστε τους λεκέδες που είναι πάνω σε ένα ρούχο με λίγη λακ. Αφήστε την να στεγνώσει και τρίψτε το σημείο. Στη συνέχεια, πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

15. Η ζύμη κολλάει στον πλάστη μας, αρκεί να την τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

16. Θέλουμε να διατηρήσει η ζελατίνη το σχήμα της όταν την ξεφορμάρουμε, αρκεί να προσθέσουμε μια κουταλιά του γλυκού λευκό κρασί στη συνταγή.

17. Θέλουμε να καθαρίσουμε σκεύη στα οποία είχαμε ζύμη, δεν χρησιμοποιούμε ζεστό νερό. Το ζεστό νερό έχει την τάση να ενώνεται με τη ζύμη με αποτέλεσμα να την κάνει ακόμα πιο κολλώδη, ενώ το κρύο νερό βοηθά να καθαρίζουμε τα μπολ μας πιο γρήγορα και με λιγότερο κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου